sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Lahjuksia, tuliaisia ja terveiset itärajalta!

Habari Gani! 


Saavuimme juuri puolisen tuntia sitten takaisin kotiin Helsinkiin ja televisiosta tulee Matti-elokuva taustalla.
Lähdimme eilen aamulla noin yhdeltätoista viemään koiraa hoitoon, jonka jälkeen nappasimme Helsingin aseman Piknikiltä matkaeväät ja hyppäsimme junaan Joensuuta kohti. 

Paikalla oltiin kuuden maissa josta lähdimme suoraan vierailemaan nykyisen kehitysyhteistyökoordinaattorin perheen luona (joilla oli maailman sympaattisin, valtava kissa). Koskaan ikinä en ole syönyt yhtä taivaallisia sipulirenkaita ja pakko sanoa, että koko ateria oli kerrassaan suussa sulava. Kuulimme myös, että  muutkin ovat  reissanneet lentokoneilla ja yöpyneet hotelleissa eläinten kanssa. Kissat olivat siis Tansanian perintöä ja mukana Suomeen matkanneita. 


Petruksen tuliaiset Joensuun seurakunnasta

Lauantai illan loppu menikin sitten hautajaisseurueiden menoa seuratessa Joensuulaisessa hotelli Kimmelissä. Hautajaisvieraiksi joukko oli ehkä hieman normaalia värikkäämpää, mutta mielenkiintoinen elämys tämäkin. Hotellia partioi läpi yön useampi partio, lähtemättä  paikalta sataametriä kauemmaksi kertaakaan.


Joensuun tuliaisia

Tänään vietimme päiväämme Noljakan kirkossa, jossa oli ilahduttava määrä porukkaa  paikalla (sekä erityisesti nuoria. Totisesti mieleen painuva oli varsinkin kulkueen edellä kulkeva nuoriherrasmies :).
Kirsi myös onnistui lähes (huom. lähes) istumaan ja seisomaan oikeaan aikaan. Laulaminen tosin taitaa jatkossakin jäädä Petruksen harteille.
Paikalla oli myös Petruksen veljen kummit, jotka toivat mukanaan tuliaisia Valamosta.


Tuliaisia tutuilta.

Petrus muisteli läpi vierailun aikaisempi hyviä reissuja rock-kuvioissa. Itse en ole käynyt Joensuussa kuin kerran Ilosaaressa, mutta Petrus on siellä rampannut niin Lapkon, Pariisin kevään kuin Don Johnson Big Bandin leivissä. Sainkin siis kuunnella hyvin asiantuntevaa turistikierros-selostusta läpi jokaisen ajomatkan.


Kotiin lähdettiin avokätisten tuliaisten kanssa lumisateisen Joensuun läpi.
Mukaan saimme ihanat Marimekon paidat, värikkään lasten muistipelin töihin vietäviksi, sekä tietenkin savumuikkuja ja (kuulemma) Joensuun parhaita käsinleivottuja karjalanpiirakoita, joista suurin osa kyllä meni parhaisiin suihin jo kotimatkalla.



Enkeli Kauniaisista

Ohessa myös kuvatodisteita muista lähettitukijoiden antamista lahjuksista (en ole aiemmin saanut aikaiseksi raportoida, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan). Kauniaisista saimme mukaamme paikallisen taiteilijan valmistaman suojelusenkelin ja Haagasta muhken lämpimät ja jo kovassa käytössä olleet villasukat.


Sukkasatoa Haagasta


Tynnyriepisodi saataneen päätökseen huomenna. Pojat ovat niitä menossa aamulla noutamaan. Aamulla myös joudumme luopumaan sängystä. Ensi viikko menee sitten rahtikuljetuksia valmistellessa ja kauppalistaa läpikäyden. Tällä hetkellä top listalla muistettavia on:

1. Laastareita ja puhdistusaine
2. Ripsiväri
3. Meikkivoide
4. (edelleen) Maastokengät
5. Hiilitabletteja
6. Vaihtopäitä sähköhammasharjaan.


Näin, tasan kaksi viikkoa lähtöön.

PS. Tansania ei päässyt Africa Cup of Nationissa jatkoon ja Kap Verde pudotti Angolan.


-Kirsi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti