torstai 24. tammikuuta 2013

Muuttomenoa ja meininkiä

Tervehdys 

Kaksi viikkoa aikaa. 
Huonekalut vähenevät ja vähenevät. Maanantaina lähtee viimeiset. 
Minua tavaroiden katoaminen ei oikeastaan kaiherra, mitä vähemmän tavaraa on sitä seesteisempi olo itselleni vaikuttaa pikkuhiljaa tulevan. Aika vähän sitä oikeasti arjessansa tarvitsee. 

Petrus ei suostu nukkumaan pelkällä petarilla kuulemma kahta viikkoa (pah muutama yö), koska lupasin antaa sänkymme pois maanantaina, ja varasi ilmapatjan meille lainaan. 



laukkukasoja olohuoneessa


Napin paperit tuli alkuviikosta. 
Meillä on nyt virallisesti vientilupa koiralle sekä kaikki muut paperit kasassa. Tästä aivan valtavan suuri kiitos  Merlino Vet Clinicin Dr. Lieve Lynnelle, jonka ohjeita ilman olisi kyllä mennyt pusikkoon Tansanialaisen byrokratian kanssa. Jos siis ikinä meinaat lähteä eläimen kanssa Tansaniaan, tämä on se ihminen johon kannattaa olla yhteydessä. Siis vielä kerran kiitos Lieve. Myös Helsingin Valvontaeläinlääkäri Heidi Öist on ollut valtava apu! 



Nappi pakkauspuuhissa 

Pojat menevät ilmeisesti huomenna ostamaan tynnyreitä. Koska niitä ei käytettynä yksinkertaisesti tällä aikarajalla löydy käytettynä menemme hakemaan niitä Onni Forsselilta.  Rahti on varattu ensi viikon perjantaiksi. Mukaan tulee täyttää rahtilistoja sekä passikopioita ja numeroida tynnyreitä ja muuta outoa. Sitten yhtäkkiä noin puolentoista kuukauden jälkeen saapuvat Dar Es Salaamiin. Olisi hauska tietää missä kaikkialla ne seilaavat ennenkuin ovat taas meidän kanssa samassa osoitteessa. 
Minä lupasin hakea normipahvilaatikoita koiran kanssa Mäkelänkadun Pelikaani-kaupasta. 


Seuraavan viikonloppuna on vielä Joensuun reissu, ja ensi viikolla vierailu Laajasalon opistolle puhumaan heidän kehitysyhteistyökuvioistaan. 



Tavarakasoja makuuhuoneessa

Tätä viikkoa on lähinnä hieman synkentänyt Petruksen sitkeä flunssa. 
Minä lupasin paneutua takaisin väitöskirjamaailmaan tämän ja ensi viikon aikana. Jotta olisi uhkakuvia itselle, sovin professorimme kanssa tapaamisen viimeiselle viikolle. 

Saimme myös tiedon työntekijäpäivien, jotka ovat viikon päästä Kilimanjarolle saapumisemme jälkeen, lokaatiosta. 

Moivaro Coffee Lodge, Arusha 


Pääsemme siis heti alkuun tapaamaan kaikki muut Lähetysseuran Tansanian työntekijät. 
Heti  työntekijäpäivien jälkeen tulee lähtö ahkeroimaan Swahilin parissa. 

Huoh kuinka mielellään jättäisi tämän laatikkosotkun jo, ja lähtisi. 
Mutta kuten sanottu, kaksi viikkoa!
Koirakin vaistoaa jo selvästi, että jotain on tapahtumassa. 


Kwa heri! 

-Kirsi 



2 kommenttia:

  1. Hei Kirsi ja Petrus!

    Kuulin teistä ja suunnitelmistanne vastikään, ihastuin. Tänään olin Joensuussa seukkarilla työkuvioiden takia ja Paula bongasi minut ja kysyi, haluaisinko olla mukana siunaamassa teidät matkaan. Mielelläni.

    Nähdään siis sunnuntaina Noljakassa. Kaikkea hyvää, pakkaamisen iloa ja lähtemisen riemua siihen asti!

    VastaaPoista
  2. Hei Juudit,
    Kiva jos pidit! Mukava nähdä sunnuntaina. Eli ylihuomiseen siis. Me jatkamme pakkaustouhuja,tosin minulla on tänään yliopistopäivä.

    VastaaPoista