torstai 17. tammikuuta 2013

Lähdön alkua

Jambo!

Aamukampa näyttää lukua 24, eli aivan liian vähän. Liput on lennolle 11.2.2013. Se on siis viimeinen päivä talvea pitkään aikaan. Tansaniassa kun on meneillään kovin helle ja punainen multa hohkaa. 

Me olemme siis lähdössä Suomen Lähetysseuran kautta Koillis- Tansaniassa sijaitsevan Lushoton alueelle töihin. Petruksen työ on lasten ja nuorten taide/musiikkikasvatuksen ja -terapian suunnittelu ja toteutus alueen diakonialaitoksen alaisissa organisaatioissa (Sokeiden koulu, kehitysvammaisten koulu sekä lasten koti). Kirsi menee Outreach- tavoittavan työn hankkeen koordinaattoriksi. Hanke pyrkii tavoittamaan ja tarjoamaan koulutusta koko alueen kehitysvammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Toki intohimoinen pyrkimys on myös parantaa alueen erityisopetuksen infrastuktuuria. 



Paikallinen ruokakauppa

Jonkinlainen summasummarium lähtövalmisteluista lienee kuitenkin tähän alkuun tarpeen. 


- Rokotuksia: molemmilla yhteensä n. 15. Kaiken kattava pakettimme kuolemaa vastaan sisältää Keltakuumeen, jäykkäkouristuksen, Polion, Hepatiitit, Rabieksen, Meningokokin, Lavantaudin ja Koleran rokotteet. Lisäksi toki on mukana malarialääkket joiden leppoisia sivuvaikutuksia on mm. äkillinen psykoosi. Delightful! 

- Kaksi komennusmatkavakuutusta 

- Kaksi kansainvälistä ajokorttia, Petruksen ajoluvattomuusselkkauksen jälkeen nekin saatiin. Petruksella ei siis poliisin mukaan ole ollut 10 vuoteen ajolupaa, koska hän ei ole koskaan noutanut ajokorttiansa (joka hänellä on ollut taskussa 10 vuotta).    

- Koiralla 6 eläinlääkärireissua, paperit postissa nyt ja Tansaniasta vastattiin, että saamme tuontiluvan luultavimmin maanantaina. Kaikkineen koiran mukaan oton hinnasta en viitsi edes mainita. Samalla rahalla ostaisi varmaan paikan päältä gepardin joka osaa sanoa päivää. 

- Kaksi koirankantolaukkua koiralle, koska Kirsille iski hysteriakohtaus (meinasin ostaa kolmannenkin mutta onnistuin hillitsemään itseni)

- Kahdet lentoliput sekä In-cabin service koiralle. Selkeästi halvimmat ja suorimmat lennot meidän yllätykseksi ja vieläpä todella suoraan Kilimanjarolle lentää Turkish Airlines. Toivotaan, että ruoka on niin hyvää kuin Kollegani mainosti.  Lento lähtee 13.20 Helsinki-Vantaalta ja perillä ollaan noin yhdeltä yöllä. 

- Huonekaluista annettu jo pois on sohva ja muutamat hyllyt sekä pöydät. Tunnin päästä tullaan hakemaan vaatekaappia. Meidän molempien vaatteet on siis sullottu minun kaappiini. 

- Asunto irtisanottu, sähkösopimus irtisanottu, kaikki muut sopimukset irtisanottu. 

- 9 kassillista kamaa seulottu UFFille meneväksi. Ja varmasti lisää tulee. Petrus lähes siivonnut yhden paperilaatikoistaan. 

- Tynnyreitä metsästetty nyt n 8 päivää. Mukaan on osallistunut jo muunmuassa Jessican ja Riikan isät. Hieman valoa tunneliin saatiin tänään Orionin varastovastaavalta. Lets see. Annetaan meri. 

- Vierailuilla käyty jo kahdessa lähettiseurakunnassa, ja seuraavana viikonloppuna  virallinen lähetysjuhla ja sitten vielä on Joensuun visiitti jäljellä. On ihan julkimo-olo kun joka suunnasta onnitellaan ja taputellaan selkään ja kaikki haluavat päästä kättelemään.   

- Särkylääkkeitä jne muuta mahdollista apteekkikamaa on muutaman sadan euron arvosta. Kirsi pohtii myös pitääkö meikkejä ostaa varastoon? 

- Työkirjallisuutta on vielä haettava ja käytävä yliopistolla sopimassa väitöskirjan suunnitelmasta sekä sen muokkaamisesta paremmin Afrikkalaiseen kontekstiin sopivaksi. 

- Työluottokorttianomus tehtävä ja varattava viimeinen aika valvontaeläinlääkärille

- Sekä muutto on hoidettava, rahtikuljetukset ja muuta pientä. 


Enää 24 päivää, Absolutely Splendid,  Tutaonana Baadaye!
Lisää kuulumisia vielä ennen lähtöä, kun laukkuja aletaan tosissaan pakata. 


Later alligator (toivottavasti todella paljon myöhemmin) 

-Kirsi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti