keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Syysterveisiä!

Tervehdys!


Sadekausi it is.


Helmikuun helteet ovat nyt vaihtuneet viimein sadekauden tuomiin ukkosmyrskyihin. Merkkejä vuodenajan vaihtumisesta oli ollut ilmassa jo pidempään. Lehdet tippuivat hiljalleen puista kuun vaihtuessa ja lämpötila putosi muutaman asteen. Paikalliset tuttavamme ovat sen sijaan ihmeissään, että kesäkausi jatkui niinkin pitkälle mitä se tänä vuonna kesti. Kuulemma sadekausi on normaalisti alkanut välittömästi maaliskuun vaihtuessa.

Vetää hiljaiseksi. Vetää hiljaiseksi tuntea syksyn melankolisen ilmapiirin ja vesisateen ropinan asuntolan peltikattoa vasten. Ukkonen jyrisee ja rännit rämisee. Tuntuu kuin syntymäpäivätkin olisi ihan juuri (olen siis syntynyt syyskuussa), ja että nyt on rakas pakko mennä luonnonpuistoretkelle, kun on vielä osan päivää aurinkoista. Kaikki tämä keskellä maaliskuuta. Tässä ei ole vielä vietetty edes pääsiäistä, kun Koskimies-Salo residenssissä varaudutaan talven varalle.

Syksyyn on kuulunut pääasiassa opiskelua. Yritämme parhaamme mukaan moukaroida swahilin takaraivoon, minkä lisäksi Kirsi lukee tieteellisiä artikkeleita (ei naistenlehdistä) väitöskirjaa varten ja itse olen syventynyt tekijänoikeuskysymysten pariin viimeistellessäni opintoja Suomeen. Siinäpä tiivistettynä viime viikkojen ohjelma.



Paratiisiviikonlopun loppusijoituskohde.


Viime viikonloppuna pääsimme kuitenkin nauttimaan niin sanotusti omasta mökkilomasta, kun kollegamme suuntasivat Dar Es Salaamiin ja menimme talovahdeiksi siksi aikaa. Ja voitte vain kuvitella ne riemun tunteet, kun pääsimme oikeaan suihkuun ensimmäisen kerran yli kuukauteen! Suihkuun, josta tuli oikeasti vettä paineella. Suihkuun, jossa sinisestä hanasta tuli oikeasti kylmää vettä ja punaisesta lämmintä. Tähän saakka olemme lähinnä viruttaneet vartaloitamme asuntolan suihkun alla, josta tulee vettä sitä mukaan kun tulee. Lämmintä vettä ei tule koskaan, vesi haisee navetalle ja suihkun lattia on hiekkainen. Itse suihku puskee lähinnä pikkurillin paksuista pientä vesinoroa, ja sitäkin katkonaisesti.

Mutta nyt kerta kaikkiaan! Suihkusta tuli vettä kuin vesiputouksesta! Tuli lämmintä ja kylmää vettä ja se oli silminnähden puhdasta! Viikonloppu sujahti kuin huomaamatta ohi, kun katsoimme yhdessä eri kokkiohjelmia (koska meillä oli siellä televisiokin!!) ja vaimo suunnitteli tulevan kotimme sisustusta, johon on budjetoitu tällä hetkellä paikallisessa valuutassa noin 8 000 000 shillinkiä. Itse tein pohjapiirustuksia tulevasta pihasaunasta ja koskiseikkailu-uima-allasalueesta. Viikonloppua ei häirinnyt edes sunnuntaiaamuna pihalla keikaroinut paviaani.


Paratiisiviikonloppu takana.



Valmistaudumme parhaillaan huomiseen tasokokeeseen, joka on kohdallamme nyt neljäs. Kolme aikaisempaa olemme menneet heittämällä läpi, mutta katotaas miten äijän ja emännän käy huomenna! Tämän lisäksi oma henkilökohtainen fokukseni on suunnattu alkaneisiin jääkiekon SM-liigan Playoff-peleihin. Stadis viimiset viis vuotta budjanneena ni meikä ny o diggaillu tota Hifkii, mutta tällä kaudella IFK ei ole nyt oikein saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa runkosarjaa.

Oma veikkaukseni kuuluu:
1. Ässät 2. JYP 3. Jokerit.

-P

P.S. Loppuun vielä muutama kuva, kun osallistuin reilu viikko takaperin vaellukselle Ulugurun vuorille.


Alkupää.


Kauas pilvet karkasivat, mutta me otettiin ne kiinni.


Sympaattinen vuoripuro, mutta paikalliset sanoivat tiukkaan sävyyn,
ettei veteen saa yksinkertaisesti astua. Moni oli kuulemma liukastunut
ja sen verran kova virtaus tuossa käy, että ihmisiä oli näin lentänyt kielekkeen yli.


Huipulla, tai niin korkealla kuin meidän oli oppaan mukaan järkevä nousta.


Huipulla ei tuullu, vaan aurinko alkoi paistaa. Lopputulos nähtävissä myöhemmin.


Pikkulapset pyytämällä pyysi ottaan kuvan. Piga picha!


Loppuun vielä kuva airosta etelä-pohojanmaalaasesta tasaasesta rusketuksesta.
Tsarilaiset sanoos tota kovetuksi brunaksi.

1 kommentti: